loading1
loading2

Gaziantep Integrated Health Campus

LOCATION

GAZIANTEP, Turkey

CLIENT

KAYI SAMSUNG SALINI JV-CCN Holding

STARTED

2015

COMPLETED

2018 (Expected)

PROJECT BUDGET

USD 740,000,000

INVESTMENT COST

Undisclosed

AREA

640.000 M2

SERVICES

Architectural Design, Medical Consultancy, Construction Documents

This mega complex consists of 5 buildings: 1.625 bed Main Hospital Building, 150 Bed Physical Therapy and Rehabilitation Hospital, 100 Bed High Security Psychiatric Hospital, Provincial Health Directorate Building and Technical Services Building. The site area is 330.000 m² and the total construction area of the complex is 640.000 m². These figures mean that there is so little land reserved for landscape design. Our first master plan design goal was to find a way to reduce the building footprint areas and provide spaces for landscape design. Within this idea we buried carparking areas beneath the surface. It meant to reduce the footprint area to 175.000 m² in a lump. That provides us carparking roofs for landscaping. To maximize the green area, we offered to use Main Hospital Core roofs, which can be seen from patient rooms in towers, as green roof. That helped us to maximize the green spaces. Our main design goal for hospital buildings was to create easy accessible places and minimizing horizontal walking distances for patients and staff. Hospitals are very complex buildings and they are very complicated. Because of this reason it can be very hard to find your way in these huge buildings. This was the main challenge. As NKY, we offered a very simple main hospital building with very simple procedure flows. We offered a “medical avenue”, which aggregated whole outpatient areas, was used as the key of outpatient flow and provided a continuing semi-opened outpatient promenade which is supported with strong landscape ideas and landscape members between Main Hospital Building and Rehabilitation Hospital Building. Height for the closed part of this avenue is 10 meters, and it ends with light steel framed semi-transparent skylight. As NKY, we think this place will be the strongest component of this project.